Financieel

Investeren in Ethereum

Wat is Ethereum? Zoals gezegd maakt Ethereum gebruik van smart contract op een blockchain. Smart contracts zijn stukjes code op de Ethereum blockchain. Het doel van het aangaan van een contract tussen partijen is het omzeilen van de zogeheten derde partij.

Denk bijvoorbeeld aan Uber, je hebt geen overeenkomst (contract) met de chauffeur, maar met Uber. Of wat te denken van Airbnb, je betaalt geld aan Airbnb, niet aan de eigenaar van het huis/appartement waarin je verblijft.

Ethereum kan ervoor zorgen dat er een platform gebouwd kan worden waarop er geen tussenliggende partijen meer zijn. Je hebt dus rechtstreekse contracten tussen partijen, waardoor er bijvoorbeeld geen boekingskosten/servicekosten hoeven te worden betaald. Dit soort platformen worden gedecentraliseerde applicaties (dapps) genoemd.

Het blijft niet alleen beperkt tot dit soort servicegerichte, commerciële toepassingen. Ook overheden kunnen gebruik maken van deze blockchain. De Canadese overheid heeft hier al een voorschot op genomen door gebruik te maken van Ethereum om hun uitgaven transparanter te maken. Ook zou er bijvoorbeeld gestemd kunnen gaan worden via het Ethereum netwerk.

Similar Posts